Medicinsk fotvård – låt fötterna må bra

Hejsan hoppsan bloggen! Idag kommer det lite tips på olika behandlingar av friskvård jag tycker att man ska överväga dels för att lindra skador men även för ett förebyggande syfte. Jag kommer diskutera lite medicinsk fotvård, massage men även något så simpelt som träning. Om vi börjar med massage så finns det här massa olika typer av behandlingsmetoder som fokuserar på olika delar av kropp och sinne. Jag själv föredrar den klassiska helkroppsmassage där man får en behandling av främst rygg och nacke. För när väl skadorna kommer i rygg eller nacke så är det inte alls trevligt. Sen är det också väldigt skönt med massage och det är dessutom något som släpper på de mentala spärrarna som kan finnas. Om vi lämna massage och hoppar över till medicinsk fotvård istället. Att ens fötter dagligen utsätts för påfrestningar tror jag inte har undgått någon, men däremot att ta hand om fötterna är något som väldigt många har glömt av. Jag ska vara ärlig och säga att jag är ganska slarvig på att ta hand om mina fötter också och det var ett par månader sedan som jag gick på medicinsk fotvård, men det är något jag definitivt ska ta tag i kommande veckorna. Medicinsk fotvård är något som håller besvär som nageltrång, förhårdnader och sprickor borta. Om besvären redan har inträffat så kan det absolut gå att lösas genom en fotvårdsbehandling. Sist men inte minst så tänkte jag prata om träning som är ett väldigt enkelt sätt på att hålla kroppen i gott skick. Att träna stärker musklerna och ett par starka muskler kan mycket enklare stå emot skador. Det krävs inte mycket träning och det är något som man kan göra helt själv hemma eller utomhus, glöm bara inte att stretcha före och efter varje träningspass. Ta hand om er själva, ni förtjänar att må bra!