Vi lagade en relation med samtalsterapi i Alvesta

Hejsan på er

Idag tänkte jag skriva lite grann om samtalsterapi, vilket jag testat hos en kvinna i Alvesta. Det finns många olika anledningar att man kan vilja prova samtalsterapi och bli hjälpt av det. Vissa kan göra det för att de funderar över nästa steg i livet men har svårt att komma fram till vad man vill göra eller hur man vill göra det för att man blockerar sig själv av olika orsaker.

Andra kan vilja ta hjälp med samtalsterapi för att bearbeta jobbiga och traumatiska saker man varit med om. Kanske har man problem i en relation med kommunikation eller förståelse och då kan det också vara värt att prova samtalsterapi. Det var den anledningen till att jag testade, det var nämligen så att jag och en nära familjemedlem i många år har haft svårt att nå fram till varandra.

Vi vill liksom släppa det gamla som varit men det är inte alltid så lätt, det där ligger kvar och skaver speciellt om någon av parterna känt sig sårad eller sviken som det var i detta fallet. Båda har ändå velat gå vidare och förbättra relationen men insett att vi inte klarade att ordna upp det själva. När vissa saker händer så inser man ändå att livet är kort och man vill hellre vara vänner och lyckas man inte komma dit igen så vill man veta att man i alla fall försökt. Kanske att man kan komma till förståelse och förlåtelse.

Ibland kan man börja om efter det och ibland kanske man inte kan det utan låter det vara, men då kan man kanske ha kunnat släppa taget och gå vidare från det där som tyngt dig. Om du funderar på att ta hjälp med samtalsterapi så kan jag rekommendera dig att testa. Ta hand om er och må så gott!